Overzicht Franse milieuzones

Hieronder vind je een overzicht van alle Franse milieuzones. De zones zijn onder te verdelen in Zones à Circulation Restreinte en in Zones de Protection de l’Air. Het eerste is een permanente zone waar een milieusticker altijd verplicht is. Deze zones zijn rood gekleurd. Het tweede is een tijdelijke zone waar een sticker verplicht is op dagen met veel luchtvervuiling. Deze zijn oranje gekleurd.

Foto van een gevarendriehoek

Behalve een milieusticker, zijn een alcoholtester, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje in Frankrijk ook verplicht voor in de auto. Klik op de links om ze alvast te bestellen bij bol.com.

Kaart met Franse milieuzones

Kaart valt onder de CC BY-ND 4.0-licentie. Hergebruik is enkel toegestaan onder vermelding van een link naar www.milieustickervoorfrankrijk.nl.

Niet heel Frankrijk staat op de kaart, maar dit is met opzet zodat de toch al kleine letters beter leesbaar zijn. In het deel van Frankrijk dat zich buiten de kaart bevindt, zijn er geen milieuzones.

In de lijst hieronder zijn voor milieuzones die een volledig Frans departement beslaan, het nummer van het departement zelf aangehouden. Voor de kleinere zones die slechts een deel van een departement beslaan zijn letters gebruikt.

Permanente milieuzones (ZCR)

Tijdelijke milieuzones (ZPA)

Hoewel de bovenstaande regelmatig wordt bijgewerkt, kan het zijn dat er op het moment van lezen nieuwe milieuzones zijn bijgekomen. Ben je op de hoogte van een zone die niet in deze lijst staat, laat het dan weten via het contactformulier!

Toekomstige milieuzones

In november 2018 hebben de volgende Franse steden toegezegd voor het einde van 2020 een milieuzone in te voeren. Of het dan gaat om een permanente of een tijdelijke milieuzone zal per stad verschillen. Je kunt op deze website meer lezen zodra deze zones een feit zijn.

Informatieve pagina’s

Behalve artikelen over de Franse steden met een milieuzone, vind je op deze website ook een aantal algemene pagina’s met informatie.

Ook verplicht in de auto in Frankrijk!

Foto van een gevarendriehoek

Behalve een milieusticker, zijn een alcoholtester, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje in Frankrijk ook verplicht voor in de auto. Klik op de links om ze alvast te bestellen bij bol.com.

Publicatiedatum: 24-01-2017. Laatst bijgewerkt op: