Milieusticker en milieuzone in Toulouse

In navolging van andere Franse steden, heeft Toulouse besloten per 22 november 2017 een milieuzone in te voeren. Het gaat in het geval van Toulouse om een ZPA, wat betekent dat de regeling alleen van kracht is op dagen met veel luchtvervuiling. In dit artikel lees je er meer over. Ga je op reis naar een andere Franse stad, bekijk dan dit overzicht. Algemene informatie over de Fransemilieusticker lees je op de hoofdpagina van deze website.

De Franse milieusticker bestellen

TIP: Vind je de aanvraagprocedure te ingewikkeld? Geen creditcard en betaal je liever met iDEAL? Voor een kleine meerprijs vraagt VignetNodig.nl de sticker voor je aan!

Kaart van de milieuzone in Toulouse

kaart: Milieuzone van Toulouse

De milieuzone van Toulouse staat op de bovenstaande kaart aangegeven met oranje. In tegenstelling tot in sommige andere steden, is de zone van Toulouse vrij eenvoudig te onthouden. Alles wat binnen de périphérique valt, behoort tot de milieuzone. Deze rondweg wordt gevormd door de A61, de A62 en de A620. Rijd je op de rondweg en ga je de stad verder niet in, dan is een milieusticker niet nodig.

De milieuzone (ZPA) van Toulouse

Net als bijvoorbeeld Lyon en Lille, kent Toulouse een zone de protection de l’air (ZPA). Dit is een tijdelijke milieuzone die alleen van kracht is op dagen met ernstige luchtvervuiling. Buiten deze dagen is een milieusticker niet nodig en mag je zonder problemen het centrum van de stad in.

De Franse milieusticker bestellen

TIP: Vind je de aanvraagprocedure te ingewikkeld? Geen creditcard en betaal je liever met iDEAL? Voor een kleine meerprijs vraagt VignetNodig.nl de sticker voor je aan!

De dagen waarop de ZPA van kracht is worden aangekondigd in de lokale media en op elektronische borden langs de weg. Vanaf dit moment is een milieusticker dus verplicht. Houd de luchtvervuiling langer dan twee dagen aan, dan mogen op even dagen van de maand mogen alleen kentekens waarvan het laatste cijfer ook even is de weg op. Op oneven dagen is het omgekeerd. Dan mogen alleen kentekens waarvan het laatste cijfer oneven is rijden.

Parkeren buiten de milieuzone

Moet je in het centrum van Toulouse zijn, maar heb je geen milieusticker terwijl de ZPA van kracht is? Dan kun je het beste bij een van de metrostations buiten de zone terecht. Hier vind je grote parkeerplaatsen vanaf waar je met de metro toch snel in de binnenstad bent. Ik heb enkele aanraders op de bovenstaande kaart aangegeven met de volgende letters:

  1. Station Balma-Gramont ten noordoosten van de stad op lijn A.
  2. Station Ramonville ten zuiden van de stad op lijn B.
  3. Station Basso-Cambo ten zuidwesten van de stad op lijn A.
  4. Station Martin du Touch ten westen van de stad op lijn C.

Welke milieusticker in Toulouse?

Toegestane milieustickers in Lyon

Tijdens de dagen dat de ZPA van Toulouse van toepassing is, mogen alleen voertuigen met een groene, paarse, gele en oranje milieusticker de stad in. Met de bordeauxrode en de grijze sticker, bestemd voor oudere diesels, heb je dan dus geen toegang meer tot de stad en krijg je dezelfde boete als wanneer je geen sticker hebt. Deze bedraagt €68 tot €135, afhankelijk van het type voertuig. Let er wel op dat de vereisten in Toulouse in de toekomst kunnen veranderen. Houd dus goed de lokale media of de borden langs de weg in de gaten.

Nog op zoek naar een hotel in Toulouse?

Foto van Toulouse

Ga je naar Toulouse en heb je nog geen hotel? Dan raad ik aan te kijken naar het aanbod van hotels in Toulouse op Booking.com. Deze grootste reserveringssite van Europa weet vrijwel altijd de laagste prijs te garanderen. Ook handig is dat je meestal pas na aankomst betaalt en dat annuleren snel geregeld is. Tenslotte is Booking.com een Nederlands bedrijf, wat net even wat meer zekerheid geeft.

De Franse milieusticker bestellen

TIP: Vind je de aanvraagprocedure te ingewikkeld? Geen creditcard en betaal je liever met iDEAL? Voor een kleine meerprijs vraagt VignetNodig.nl de sticker voor je aan!

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op