Milieusticker en milieuzone in Gers

Sinds 18 september 2017 is het departement Gers in het zuiden van Frankrijk een milieuzone. Op dagen met ernstige luchtvervuiling is een milieusticker verplicht. Bekijk hieronder de kaart en lees alle details. Op zoek naar een andere milieuzone? Bekijk dan dit overzicht. Op de hoofdpagina van deze website lees je meer over de Franse milieusticker in het algemeen.

De Franse milieusticker bestellen

TIP: Vind je de aanvraagprocedure te ingewikkeld? Geen creditcard en betaal je liever met iDEAL? Voor een kleine meerprijs vraagt VignetNodig.nl de sticker voor je aan!

Kaart van de milieuzone in Gers

kaart: Milieuzone van Gers

Ik heb het departement Gers op de kaart met oranje gemarkeerd. Het volledige departement is ingericht als een milieuzone. Veel gemotoriseerd verkeer kent het departement echter niet. De hoofdstad Auch (A op de kaart) heeft bijvoorbeeld slecht 20.000 inwoners. De belangrijkste wegen zijn de N124 naar Toulouse en de N21 die het departement van noord naar zuid doorkruist. Beide zijn op de kaart aangegeven met blauwe lijnen.

Reis je naar dit deel van het zuiden van Frankrijk, dan is het goed om te weten dat het departement Pyrénées-Atlantiques ten zuidwesten van Gers ook een milieuzone kent. Verder is een sticker nodig in Toulouse iets naar het oosten.

De milieuzone (ZPA) van Gers

De milieuzone van Gers is een ZPA wat staat voor zone de protection de l’air. Dit betekent dat een milieusticker alleen verplicht is op plaatsen en op dagen met veel luchtvervuiling. Is van luchtvervuiling geen sprake, dan is een sticker niet nodig en kun je zonder problemen de weg op.

Van tevoren wordt in de lokale media aangekondigd waar en wanneer een milieusticker nodig zal zijn. Dit hoeft dus niet het in het volledige departement te zijn. Vaak gaat het slechts om een enkele stad of een drukke autosnelweg met veel gemotoriseerd verkeer. In het geval van Gers, een dunbevolkt deel van Frankrijk, komen eigenlijkt enkel de hoofdstad Auch en de N124 naar Toulouse in aanmerking.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan is het aan te raden toch een milieusticker te kopen. Helemaal omdat je onderweg naar Gers door een aantal andere milieuzones moet rijden. Zo voorkom je alsnog een onverwachte boete.

Welke milieusticker in Gers?

Alle kleuren van de Franse milieusticker.

In Gers zijn alle kleuren van de milieusticker toegestaan, tenzij er sprale van ernstige luchtvervuiling is. Dan kan het departement besluiten ook voertuigen met een grijze (5) en bordeauxrode (4) sticker te weren. Maar nogmaals, omdat Gers dunbevolkt is met weinig gemotoriseerd verkeer is deze kans niet groot.

Ga je op vakantie naar Gers?

Gers

Gers is een van de warmste, zonnigste en rustigste delen van Frankrijk. Het staat bekend om de wijnbouw en onder meer Armagnac komt hier vandaan. Voor toeristen ook interessant zijn de geneeskrachtige bronnen van Barbotan-les-Thermes. Zoek je nog een vakantiehuisje of hotel? Dan kan ik deze pagina over Gers op Booking.com aanraden. Booking.com regelt vrijwel altijd de laagste prijs en je betaalt vaak na aankomst.

De Franse milieusticker bestellen

TIP: Vind je de aanvraagprocedure te ingewikkeld? Geen creditcard en betaal je liever met iDEAL? Voor een kleine meerprijs vraagt VignetNodig.nl de sticker voor je aan!

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op