Milieusticker en milieuzone in Vendée

Sinds 3 oktober 2017 beschikt het Franse departement Vendée over een milieuzone. Binnen deze zone is een milieusticker verplicht op dagen met ernstige luchtvervuiling. Hieronder lees je er meer over. Op zoek naar de andere Franse milieuzones? Bekijk dan deze lijst. Meer over de sticker zelf vind je op de hoofdpagina van deze website.

De Franse milieusticker bestellen

TIP: Vind je de aanvraagprocedure te ingewikkeld? Geen creditcard en betaal je liever met iDEAL? Voor een kleine meerprijs vraagt VignetNodig.nl de sticker voor je aan!

Kaart van de milieuzone in Vendée

kaart: Milieuzone van Vendée

Zoals meestal komen de grenzen van de milieuzone in Vendée overeen met die van het departement. Je kunt het hierboven op de kaart zien, waar het departement oranje is gekleurd. Behalve La Roche-sur-Yon (A op de kaart) zijn er geen echte steden, hooguit wat kleinere plaatsen met weinig verkeer. Wel veel verkeer kennen de A83 van Nantes naar het zuidoosten en de A87 vanaf Angers. Deze beide wegen zijn aangegeven met blauwe lijnen. Hier moet je rekening houden met meer luchtvervuiling en een grotere kans dat een sticker verplicht wordt.

De departementen Maine-et-Loire ten noorden en Deux-Sèvres ten oosten van Vendée beschikken elk over een eigen milieuzone. Houd hier rekening mee wanneer je naar Vendée reist.

De milieuzone (ZPA) van Vendée

ZPA staat voor zone de protection de l’air. Binnen deze zones is een milieusticker alleen verplicht op dagen met veel luchtvervuiling. Is er nauwelijks luchtvervuiling, dan mag je gewoon zonder sticker de weg op. Belangrijk is dat de verplichting enkel geldt daar waar de luchtvervuiling voor overlast zorgt. In de praktijk gaat het dan om La Roche-sur-Yon en de hierboven genoemde autosnelwegen.

Hoewel dus niet altijd verplicht, kun je voor een reis naar Vendée toch het beste alvast een milieusticker regelen. Luchtvervuiling laat zich soms lastig voorspellen. Weliswaar wordt van tevoren in de lokale media aangekondigd waar en wanneer een sticker nodig zal zijn, maar dit is te laat als je al in Vendée bent. De sticker is namelijk niet ter plaatse verkrijgbaar, maar moet besteld worden bij een speciale website van de Franse overheid.

Welke milieusticker in Vendée?

Alle kleuren van de Franse milieusticker.

Alle kleuren van de Franse milieusticker zijn toegestaan in Vendée. Wel houdt het departement het recht voor bij ernstige luchtvervuiling de sticker voor oudere diesels te weigeren. Het gaat dat om de grijze en bordeauxrode stickers. Omdat het bij Vendée om een landelijk departement gaat, is die kans alleen niet zo groot.

Op zoek naar een accommodatie in Vendée?

Vendée

Vendée is vooral populair bij families die op vakantie willen naar de zonnige Franse kust. Je vindt hier enkele van de beste stranden van het land. Ook het pretpark Puy du Fou en het per boot te verkennen moeras Marais Poitevin zijn leuke attracties. Zoek je nog een hotel of vakantiehuisje? Bekijk dan deze pagina over Vendée op Booking.com voor de prijzen en het aanbod.

De Franse milieusticker bestellen

TIP: Vind je de aanvraagprocedure te ingewikkeld? Geen creditcard en betaal je liever met iDEAL? Voor een kleine meerprijs vraagt VignetNodig.nl de sticker voor je aan!

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op